Tilan esittely

Thorsvikissa olemme keskittyneet karjankasvatukseen ja viljanviljelyyn. Tilallamme on tällä hetkellä 60 emolehmää. Hereford-karja sopii erinomaisesti Thorsvikin runsaille luonnonlaitumille asukiksi hyvän karkearehun käyttökykynsä vuoksi. Tällainen laiduntaminen on järkevää: niittyjen heinä tuottaa ihmisille hyvää ruokaa, vanhat hakamaat sekä niityt säilyttävät ilmeensä ja maisema pysyy avoimena.

Thorsvik Jamaica

Karjankasvatuksessa olemme erikoistuneet jalostuskarjan ja naudanlihan tuotantoon. Jalostuksemme tavoitteena on terveet ja kestävät eläimet, joiden rakenne mahdollistaa pitkän ja tuottoisa elinkaaren. Ideaali hereford-emo poikii helposti ilman avustusta virkeän ja elinvoimaisen vasikan, ja sen emo-ominaisuudet ovat erinomaiset ja maidontuotos sopiva. Hyvä astutussonni on pitkäikäinen, tiineyttää lehmät varmuudella ja periyttää jälkeläisilleen hyvää kasvua.  Myymme vuosittain jalostuseläimiä muille tiloille. Eläimiämme on myyty niin napapiirin tuntumaan kuin Suomen ulkopuolellekin.

Suurin osa karjasta, noin 80%, on jalostuseläimiä ja loput teuraseläimiä. Myymme lihaa suoramyyntinä tilaltamme. Tällä hetkellä vanhimmat lehmämme ovat virkeitä 12-vuotiaita, mikä kertoo karja-aineksen kestävyydestä. Sonnit kasvatetaan itse. Karjassa on vaikuttanut useita erinomaisia sonneja, joista mainittakoon 1970–90-lukujen moninkertaiset näyttelyvoittajat Thorsvik Jerome 70-luvulta, Thorsvik Teppo 80-luvulta ja Thorsvik Jamaica 90-luvulta. Thorsvikin viimeisin Suomen Herefordien uros champion Thorsvik Pomo palkittiin kesällä 2019.

Olimme Suomen ensimmäisten keinosiemennystä käyttävien lihakarjankasvattajien joukossa. Aloitimme käytännön jo vuonna 1978 Grand Slam -sonnilla. Tällä hetkellä jälkeläisiä keinosiemennyssonneista on mm. Wirruna Justinilta, Moeskaer Salutelta ja Double-U Real Goodilta.

Thorsvikissa on pidetty jalostusherefordeja jo yli 40 vuotta. Geneettistä monipuolisuutta pidetään yllä siitossonnien hankinnalla ja keinosiemennyksellä. Thorsvikista ostava voi olla varma, että saa korkealaatuisen eläimen, joka periyttää omat hyvät ominaisuuteensa myös uuteen karjaan.

 

Lue täältä lisää tilan historiasta.