Lihan suoramyynti

AJANKOHTAISTA / TOUKOKUU 2018

  • Kesäkuun tilauksia otetaan vastaan (toukokuun erä täynnä). Toimi nopeasti ja tilaa lihat ajoissa! Tilaukset osoitteeseen thorsvik@thorsvikhereford.fi
  • Kesäkuussa mahdollisuus ostaa myös herkullista Thorsvikin meetwurstia (500 g paketti, 27,50€/kg) sekä tietysti grilliin Thorsvikin grillimakkaraa ja nakkia (12€/kg)
  • Myös riistaa löytyy vielä pakkasesta jonkun verran

 

Tiedä, mitä syöt – osta laadukasta lihaa suoraan tilalta!

Thorsvikista ostamasi liha on tummaa ja marmoroituvaa, ja tulee sekä Hereford-rotuisista eläimistä että Herefordien ja Aberdeen Angus-rotujen risteytyseläimistä. Olemme Thorsvikissa keskittyneet Herefordien jalostukseen jo vuodesta 1975. Angus tuo kuitenkin lisäarvoa lihakarjaan korkeamman marmoroitumisasteen ja kasvun kautta. Rodut ovat monilta ominaisuuksiltaan samankaltaisia: sekä Herefordit että Angukset ovat erinomaisia emoja sekä tehokkaita korsirehun käyttäjiä. Ne soveltuvat erityisen hyvin luonnonlaidunten ja perinneympäristöjen laiduntajaksi: Thorsvikissa eläimet laiduntavatkin keväästä syksyyn pääosin luonnonlaitumilla sekä nurmilaitumilla. Ne hyödyntävät ravinnon sellaisestakin maastosta, jota ei voisi viljellä ollenkaan tai jolle viljan viljely ei sovellu. Siksi WWF pitää luonnonlaidunlihaa suositeltavimpana naudanlihana!

 

Myynti tapahtuu pääasiallisesti neljä kertaa vuodessa. Tilaukset tehdään sähköpostitse ja lihat noudetaan suoraan tilalta ilmoitettuna päivänä. Sekä naudasta että riistasta voi varata laatikoiden ja jauhelihan lisäksi kaikkia ruhon osia. Kokolihan lisäksi voit tilata myös sisäelimiä, kielen tai hännän, tai vaikkapa koirille luita!

Toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse (thorsvik@thorsvikhereford.fi).

 

HINNASTO

Tuote €/kg
Thorsvikin lihalaatikko (15 kg laatikko, josta 1/2 kokolihaa ja 1/2 jauhelihaa)  16,00
Jauheliha (1 kg vakuumipaketti) 12,00
Grillimakkara 12,00
Riistalaatikko – vain syksyllä! (20 kg, josta 1/2 paistia ja 1/2 kylkeä, niskaa, lapaa yms. osia) 22,50
Riistafileet – rajallinen saatavuus, lähinnä syksyllä 60,00

Hinnasto päivitetty 13.10.2017

RESEPTEJÄ

Kokosimme asiakkaidemme avuksi yhteen paikkaan kourallisen lähteitä, joista löytyy hyviä ohjeita rotukarjan lihan valmistamiseen.

Pihvikarjaliiton sivuille on koottu erilaisia reseptejä sekä Thorsvikin kartanonkin kanssa yhteistyötä tehneen kokki Markus Maulavirran vinkkejä pihvilihan hyödyntämiseen. Samalta sivustolta löydät myös muutakin tietoa lihakarjasta, esimerkiksi kotimaisen lihan turvallisuudesta, eri lihakarjaroduista ja karjankasvatuksesta.

Pihvikarjaliiton videoihin taas on yhdistetty tietoiskuja pihvikarjan eri ominaisuuksista kokki Markku Luolan resepteihin.

Jos innostut luomaan oman lihareseptisi, voit lisätä sen Pihvikarjaliiton ”Kokkaa koko komeus” -reseptikeräykseen! Liiton tarkoituksena on kerätä vuoden 2017 aikana sadan reseptin pankki satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Lisää lihareseptejä ja tietoa siitä, mitä osia valita mihinkin ruokaan, löydät esimerkiksi Lihatiedotuksen esitteestä Syötävän hyvä lihaopas.