Lihan suoramyynti

AJANKOHTAISTA / TAMMIKUU 2018
Riistaa ja naudan jauhelihaa löytyy pakkasesta
Seuraava lihaerä tulee toukokuussa, varaa lihalaatikkosi ajoissa
Tilaukset ja ennakkovaraukset osoitteeseen thorsvik@thorsvikhereford.fi

 

Thorsvikista voit ostaa laadukasta lihaa suoraan tilalta! Herefordin liha on tummaa ja marmoroituvaa. Eläimet laiduntavat keväästä syksyyn pääosin luonnonlaitumilla. Rodun ominaisuuksiin kuuluu tehokas korsirehun käyttö, joten se soveltuu erityisen hyvin luonnonlaidunten ja perinneympäristöjen laiduntajaksi. Herefordit hyödyntävät ravinnon sellaisesta maastosta, jota ei voisi viljellä. Siksi WWF pitää luonnonlaidunlihaa suositeltavimpana naudanlihana!

Myyntieriä on noin neljä vuodessa: katso ajantasaiset tiedot lihan saatavuudesta Ajankohtaista -osiosta. Sekä naudasta että riistasta voi tiedustella ja varata myös muita ruhon osia, kuten sisäelimiä, kielen tai hännän, tai vaikkapa koirille luita!

Toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse (thorsvik@thorsvikhereford.fi).

HINNASTO

Tuote €/kg
Thorsvikin lihalaatikko (15 kg laatikko, josta 1/2 kokolihaa ja 1/2 jauhelihaa)  16,00                  
Jauheliha (1 kg vakuumipaketti) 12,00
Grillimakkara 12,00
Riistalaatikko (20 kg, josta 1/2 paistia ja 1/2 kylkeä, niskaa, lapaa yms. osia) 22,50
Riistafileet 60,00

Hinnasto päivitetty 13.10.2017

RESEPTEJÄ

Kokosimme asiakkaidemme avuksi yhteen paikkaan kourallisen lähteitä, joista löytyy hyviä ohjeita rotukarjan lihan valmistamiseen.

Pihvikarjaliiton sivuille on koottu erilaisia reseptejä sekä Thorsvikin kartanonkin kanssa yhteistyötä tehneen kokki Markus Maulavirran vinkkejä pihvilihan hyödyntämiseen. Samalta sivustolta löydät myös muutakin tietoa lihakarjasta, esimerkiksi kotimaisen lihan turvallisuudesta, eri lihakarjaroduista ja karjankasvatuksesta.

Pihvikarjaliiton videoihin taas on yhdistetty tietoiskuja pihvikarjan eri ominaisuuksista kokki Markku Luolan resepteihin.

Jos innostut luomaan oman lihareseptisi, voit lisätä sen Pihvikarjaliiton ”Kokkaa koko komeus” -reseptikeräykseen! Liiton tarkoituksena on kerätä vuoden 2017 aikana sadan reseptin pankki satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Lisää lihareseptejä löydät esimerkiksi Lihatiedotuksen Nauta-oppaasta.