Thorsvikin lihalaatikko on ostettu, mutta mitä muuta kuin pihvejä ja bolognesea lihasta valmistaisi? Kokosimme asiakkaidemme avuksi yhteen paikkaan kourallisen lähteitä, joista löytyy hyviä ohjeita rotukarjan lihan valmistamiseen.

Pihvikarjaliiton sivuille on koottu erilaisia reseptejä sekä Thorsvikin kartanonkin kanssa yhteistyötä tehneen kokki Markus Maulavirran vinkkejä pihvilihan hyödyntämiseen. Samalta sivustolta löydät myös muutakin tietoa lihakarjasta, esimerkiksi kotimaisen lihan turvallisuudesta, eri lihakarjaroduista ja karjankasvatuksesta.

Pihvikarjaliiton videoihin taas on yhdistetty tietoiskuja pihvikarjan eri ominaisuuksista kokki Markku Luolan resepteihin.

Jos innostut luomaan oman lihareseptisi, voit lisätä sen Pihvikarjaliiton ”Kokkaa koko komeus” -reseptikeräykseen! Liiton tarkoituksena on kerätä sadan reseptin pankki satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Lisää lihareseptejä löydät esimerkiksi Lihatiedotuksen Nauta-oppaasta.

Syksyllä kotimaisista kasviksista ei ole pulaa ja lihan kaveriksi löytyy helposti kaupasta tuoreita vihanneksia. Lisukkeiden valinnassa muina vuodenaikoina auttaa muun muassa Satokausikalenteri.

 

Iloa kokkailuihin!